Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

ΧΡΥΣΟΚΑΝΘΑΡΟΙ

Αντιπαθώ την καταστροφολογία . Σιχαίνομαι κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης της κοινής γνώμης από μπαμπούλες δημοσιοκάφρους και πολιτικάντηδες . Παρόλα ταύτα , νομίζω είναι γεγονός ότι ζούμε σε χαλεπούς καιρούς από οικονομικής άποψης τουλάχιστον . Οι γνώσεις μου στα οικονομικά είναι ιδιαίτερα περιορισμένες , αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι τα έσοδα μειώνονται , μαύρο χρήμα διαφεύγει σε τροπικούς - και τραπεζικούς - παραδείσους της Καραϊβικής ενώ τα έξοδα όχι απλώς είναι περισσότερα αλλά το κυριότερο η πολιτεία δεν γνωρίζει που ξοδεύονται . Τα ασφαλιστικά ταμεία ασφυκτιούν και το συνάπτεται το ένα δάνειο για να πληρωθούν οι τόκοι παλαιότερων δανείων.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο , παρατηρούμε πάγωμα μισθών , πιθανώς να ακολουθήσουν μειώσεις , αύξηση έμμεσων φόρων και ούτω καθεξής . Οι αυξημένες εισφορές άδικες ή μη , δεν είναι αυτό το θέμα της ανάρτησης, βαραίνουν το σύνολο του ελληνικού λαού . ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ; Ώπα , κάποιο λάκκο έχει η φάβα . Όπως το μικρό γαλατικό χωριό διώχνει ξυλοφορτώνοντας τους ρωμαίους φοροσυλλέκτες έτσι και ο ελληνικός κλήρος αποφεύγει τη φορολόγηση , όχι με χειροδικία , αλλά με απειλές και αναθέματα .

Αυτές τις μέρες κυκλοφορεί στο ίντερνετ ένα online petition για τη φορολόγηση της εκκλησίας . http://www.petitiononline.com/taxchu/petition.html . Αυτή η κίνηση με έβαλε σε σκέψεις . Τι ποσά δίνει το ελληνικό δημόσιο στην εκκλησία ; Μπορεί η εκκλησία να συντηρηθεί μόνη της ; Μήπως το δαιμόνιο οικονομικό μάνατζμεντ του Εφραίμ , είναι το σύνηθες φαινόμενο και όχι η εξαίρεση ;
Έκανα λοιπόν μια προχειρότατη έρευνα ( δυστυχώς η εξεταστική περίοδος δεν αφήνει χρόνο για περαιτέρω αναζήτηση ) και βρήκα τα εξής στοιχεία για τα οικονομικά μεγέθη που μάλλον ανταποκρίνονται σε καλοοργανωμένη εταιρία παρά στην πενία του Χριστού

Οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2008 : Έσοδα 19,6 εκατομμύρια , έξοδα 12,4 εκατομμύρια ( ευρώ εξυπακούεται ) - πλεόνασμα 7,4 εκατομμύρια .
http://www.3comma14.gr/pi/?survey=1979 ( τα στοιχεία δόθηκαν από την εφημερίδα «Απογευματινή» )

Προσοχή : Πρόκειται για επίσημα οικονομικά μεγέθη της αρχιεπισκοπης μόνο , και δεν εμφανίζουν οικονομικά μεγέθη μητροπόλεων . Είναι μέρος της ολικής εικόνας των οικονομικών του κληρου . Την πλήρη εικόνα δεν την γνωρίζουμε , αμφιβάλλω δε αν την ξέρει και η ίδια η πολιτεία , αλλά δε με κάνει κάτι να πιστεύω ότι οι μητροπόλεις θα έχουν αρνητικό ισοζύγιο . Άλλωστε τα «τυχερά» πάντοτε είναι μαύρα .

Μετοχές


Η μετοχή της Εθνικής σήμερα διαμορφωνόταν στα 14,10 ευρώ (http://stocksx.in.gr/stock98.html)
Ακίνητα που διαχειρίζεται η Εκκλησιαστική Κεντρική Υπηρεσία Οικονομικών


http://www.3comma14.gr/pi/?survey=2838 Τα μεγέθη παρουσιάστηκαν από την εφημερίδα Veto
Όπως βλέπετε τα οικονομικά της Εκκλησίας είναι τα ακριβώς αντίθετα από αυτά του ελληνικού κράτους . Πετάνε για την ακρίβεια .
Αλλά και τα μοναστήρια δεν πάνε πίσω . Ικανότατοι managers , άξιοι κάθε επιχειρηματικού επαίνου , οι καλόγεροι επενδύουν σε ποικίλους τομείς όπως στον τουρισμό , ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κλπ . Βέβαια οι εκτάσεις που κατέχουν τα μοναστήρια στηρίζονται συνήθως νομικά σε βυζαντινά χρυσόβουλα υπόπτου αυθεντικότητας και σε οθωμανικά φιρμάνια. Αυτό είναι όμως άλλη μακροσκελής συζήτηση .

Κάποια ελάχιστα παραδείγματα :
Η Μονή Τοπλού στην Κρήτη μαζί με ορισμένες εταιρίες ( από αυτές που δεν ξέρει κανείς στα σίγουρα ποιος είναι από πίσω ) προχωράει στην κατασκευή πολυτελέστατου ξενοδοχείου και γηπέδων γκολφ σε περιοχές ιδιαίτερης οικολογικής αξίας , ενταγμένες στην Natura 2000 . Βέβαια , τι να την κάνεις την κτήση που δημιούργησε ο Κύριος αν δεν αποφέρει λεφτά, πολλά λεφτά. Το ύψος της επένδυσης υπερβαίνει τα 1,2 δισ. Ευρώ . http://www.ecocrete.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=1740&Itemid=85
Η Μονή της Μεγίστης Λαύρας κατέχει το 1/5 του νησιού της Σκύρου. Μέσω της Αιολικής ΑΕ ( έχοντας το 97% των μετοχών της εταιρίας ) προσπαθεί να κατασκευάσει ένα τεράστιο αιολικό πάρκο 111 ανεμογεννητριών , αναγνωρίζοντας προφανώς ότι το μέλλον των επιχειρήσεων είναι στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας – βέβαια είναι και στην πληροφορική , οπότε μην παραξενευτείτε αν δείτε silicon Valley σε κάποιο μοναστηριακό μετόχι. Οι κάτοικοι της Σκύρου αντιδρούν αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη ...ποιος τους αφοδεύει τους ιθαγενείς νησιώτες .
http://www1.rizospastis.gr/page.do?publDate=4/10/2008&pageNo=21&direction=1
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_1_26/05/2007_228449

Και μια παράξενη ιστορία :
Ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων κατασκεύασε πολυτελές ξενοδοχείο ονόματι «Σήμαντρον» δια της εταιρίας ΜΕΤΟΧΙ ΑΕ . Πόσο ευσεβή ονόματα ! Το εν λόγω ξενοδοχείο βέβαια λειτουργούσε χωρίς άδεια ( μάγκας ε ; ) και μπαίνει λουκέτο . Φυσικά καμμία κύρωση στον άγιο δέσποτα , μόνο που οι εργαζόμενοι θα μείνουν άνεργοι .
Links : http://citypress-gr.blogspot.com/2008/10/bollywood-greece.html
http://www.skaipatras.gr/patra/modules.php?name=News&file=article&sid=790
http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&catid=1&artID=827118 (Τσεκάρετε την εσπρέσσο , πραγματικά κορυφαίο φαίνεται το ξενοδοχείο !)

Λοιπόν βαρέθηκα να δίνω παραδείγματα του απίστευτου πλούτου της Εκκλησίας . Οι χρυσοκάνθαροι καρμίρηδες όμως δε φορολογούνται στις επιχειρήσεις τους , δεν φορολογούνται στα μετοχικά μερίσματα τους , την ίδια στιγμή που σαν λαός βιώνουμε τραγικές καταστάσεις στην οικονομία μας . Ελπίζω να μην κριθώ υπερβολικός σαν τους τρομολάγνους δημοσιογράφους αλλά δυστυχώς αυτή είναι η αλήθεια .
ΕΤΟΙΜΟΙ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ?????

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΧΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΛΕΦΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗ ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΑΛΛΑ ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΜΕ ΙΛΙΓΓΙΩΔΗ ΠΟΣΑ
Δείτε τον προυπολογισμό του 2010 : http://www.mof-glk.gr/proypologismos/2010/books/proyp/PDFProyp/2.5.23.1.pdf
Καταχώρηση 2892 : 226 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΚΛΗΡΟΥ . Αν το ψάξετε κι άλλο θα δείτε πλείστες ακόμα παροχές σε εκκλησιαστικούς φορείς , περαν της μισθοδοσίας , που στοιχίζουν δεκάδες ακόμα εκατομμύρια .

Η Εκκλησία αποδεικνύει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα μονάχη της και χωρίς το κράτος . Άλλωστε τον πλούτο της δεν μπορεί να τον συναγωνιστεί κανείς Έλληνας ακόμα κι αν είναι υβρίδιο Λάτση-Νιάρχου .

Επομένως επιβάλλεται ο άμεσος διαχωρισμός κράτους-Εκκλησίας και η δίκαιη φορολόγηση των πλεονασματικών κερδών .

Και φυσικά οι κερδοσκόποι απατεώνες ( τύπου Εφραίμ και άλλων ) να διδάξουν business administration εκεί που ανήκουν : Στον Κορυδαλλό !


bionick

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου